Waar zoekt u informatie over?
Volg & Deel
Volg & Deel
Home  /  Agenda  /  Alle agendapunten  /  Inschrijven

Agenda

Nieuws

Bijeenkomst ’positieve gespreksvoering bij dementie’ partner/mantelzorger(s)/familie in Gouda

Datum: Donderdag 31 januari 2019
Tijdstip: 14:00 - 16:00 uur
Locatie: Nelson Mandela Centrum, ontmoetingsruimte b.g. Bernadottelaan 79, Gouda
Kosten: Er zijn geen kosten aan deze bijeenkomst verbonden. Wel graag aanmelden.

De impact van de diagnose dementie op het dagelijks leven en de gevolgen voor iemands leven zijn groot. Ook voor partners en familieleden komt de diagnose hard aan. Hoe zal het verder gaan, wat kun je verwachten, wat kun je als betrokkene doen?

Om partners en of mantelzorgers te informeren en te ondersteunen zijn er speciaal voor hen bijeenkomsten georganiseerd onder deskundige leiding van twee casemanagers van TANDEM*.

In de bijeenkomst wordt kort uitgelegd wat er verandert in de hersenen en krijgt u praktische tips bij het omgaan met iemand met dementie die vooral gericht zijn op de communicatie. Hoe kunt u de persoon met dementie ondersteunen in het dagelijkse leven door positieve gespreksvoering?

Het bijeenkomen in een kleine groep heeft als voordeel dat alles veel opener kan worden besproken. Er is vaak onderlinge herkenning en men krijgt de informatie waaraan men behoefte heeft. Ook is er volop gelegenheid om vragen te stellen en van gedachten te wisselen.

*De bijeenkomsten zijn een initiatief van de Gemeente Gouda ,TANDEM en het Transmuraal Netwerk en een aanvulling op het Alzheimer café. TANDEM is opgericht in 2012 om de zorg voor cliënten met dementie en hun mantelzorgers in de regio Midden-Holland te verbeteren door middel van regionaal georganiseerd casemanagement.


Contact:

Transmuraal Netwerk Midden-Holland, info@transmuraalnetwerk.nl, 0182-505534

Postadres

Factuuradres

 
 
Versturen
*Verplicht

Succesvolle samenwerking

Nieuwsbrief TANDEM juni 2018

Plaatsingsdatum: dinsdag 26 juni 2018
Thema: Nieuws / Dementie / TANDEM

Nieuws

Deel