Waar zoekt u informatie over?
Volg & Deel
Volg & Deel
Home  /  Over ons  /  Onze medewerkers  /  Astrid van der Bas

Agenda

Nieuws

Astrid van der Bas

Tijdens mijn werk als CCU-verpleegkundige mocht ik een aantal jaren geleden coach worden van Patiënt als Partner. Tijdens de eerste training die in het Engels werd gegeven door een kwaliteitsverbeteraar (Joakim) uit Zweden was ik gelijk enthousiast. Dit was voor mij het ontbrekende stukje in mijn werk.

Ik ben altijd van de protocollen en de beste zorg voor mijn patiënten geweest. Daarbij was het voor mij vanzelfsprekend dat we dit leverden. Maar dat we dat eigenlijk niet aan onze patiënten zelf vroegen, dat was een eyeopener voor mij. Ik dacht wel de beste zorg te leveren, maar was dat ook daadwerkelijk zo? Om in gesprek te gaan met de patiënten en naar de persoon achter de patiënt te kijken, ging er een wereld voor mij open.

Vanuit het microsysteem was ik vooral naar de procedures aan het kijken, vanuit mijn eigen perspectief, zonder naar de andere deelnemers te kijken, de arts en de patiënt. Nadat ik mijn eigen ‘bril’ af ging zetten en door de bril van de anderen ging kijken, kwamen er ineens heel veel nieuwe ideeën binnen. Samen als collega’s hebben we mooie verbeteringen mogen doorvoeren.

Nu ik projectleider ben van Patiënt als Partner, wil ik graag voor anderen die inspirator zijn, zoals Joakim voor mij was. Samen verbindingen zoeken met en binnen onze microsystemen en kwaliteitssysteem is mijn grote uitdaging, waar ik erg veel zin in heb.

Contact

Astrid van der Bas
0182-505050 / tst. 3602
astrid.van.der.bas@ghz.nl

 

Deel