Waar zoekt u informatie over?
Volg & Deel
Volg & Deel
Home  /  Thema's  /  Palliatieve zorg  /  Nieuws

Agenda

Nieuws

Nieuws

Positieve Gezondheid in de regio Midden-Holland

Datum: vrijdag 1 november 2019

De definitie van gezondheid in termen van ‘afwezigheid van ziekte’ voldoet vandaag de dag niet meer. Machteld Huber definieert gezondheid veel breder:

Gezondheid is het vermogen je aan te passen en je eigen regie te voeren, in het licht van de sociale, fysieke en emotionele uitdagingen van het leven.

In de regio Midden-Holland hebben zorg, sociaal domein en gemeenten dit inzicht omarmd na de presentatie van Machteld Huber (Brede conferentie feb 2017).

Het Transmuraal Netwerk biedt een training aan om de blik op gezondheid te verbreden en hiermee de verbinding met de patiënt/ cliënt én de samenwerking in de regio te versterken.

De brede blik zorgt ervoor dat mensen met problemen in het ene domein, soms beter af zijn als zij hun energie stoppen in een aanpak in een ander domein. Het gaat om de eigen keuze, waarden en drijfveren van de patiënt/ cliënt en de juiste begeleiding door de hulpverlener. Een verwijzing kan daardoor anders uitpakken dan verwacht. Een brede blik op gezondheid betekent dus ook een brede blik op de sociale kaart.


Contact

 

Ineke Weverling
0182 505534
ineke.weverling@ghz.nl

Deel