Waar zoekt u informatie over?
Volg & Deel
Volg & Deel

Training Positieve Gezondheid

Datum: 4 februari, 11 maart en 8 april 2022.
Tijdstip: 09:15 - 12:15 uur
Locatie: Vijfde Huis, Jac. P. Thijsselaan 45, Gouda
Kosten: € 185,-

De definitie van gezondheid in termen van ‘afwezigheid van ziekte’ voldoet vandaag de dag niet meer. Machteld Huber definieert gezondheid veel breder: Gezondheid is het vermogen je aan te passen en je eigen regie te voeren, in het licht van de sociale, fysieke en emotionele uitdagingen van het leven.

Het Transmuraal Netwerk biedt deze training aan om de blik op gezondheid te verbreden en hiermee de verbinding met de patiënt/ cliënt én de samenwerking in de regio te versterken.

Een andere invalshoek en meer eigen regie inspireert mensen om hun gezondheid en welbevinden zelf op te pakken. Als zorgverlener/ ondersteuner krijg je een belangrijke rol aan de zijlijn. De patiënt/ cliënt gaat met nieuwe inzichten veel meer zélf aan de slag.

Het spinnenweb is een bekende tool van Positieve Gezondheid, maar staat niet op zichzelf. Om met een brede blik naar gezondheid te kunnen kijken, is het goed om je hierin met andere zorg- en hulpverleners onder te dompelen. Dan kun je onderbouwd keuzes maken over hoe jij dit binnen jouw werkpraktijk toepast. Laat je daarom drie dagdelen inspireren en ontwikkel de juiste kennis en vaardigheden!

Voor wie
De training is gericht op medewerkers in de zorg én het sociaal domein die gesprekken voeren met volwassen patiënten/ cliënten en naasten.

De training
De training Positieve Gezondheid bestaat uit een serie van drie bijeenkomsten van elk 3 uur. Er zit een maand tussen de bijeenkomsten, om te oefenen in de praktijk. Het experimenteren in de eigen werkomgeving en het terugkoppelen van je ervaringen in de groep is heel waardevol gebleken. De training is gepland op drie vrijdagochtenden van 9.15 tot 12.15 uur op 4 februari, 11 maart en 8 april 2022.

Programma

  • Eerste bijeenkomst; Kennismaking met de kernwaarden van positieve gezondheid. Je verkent wat dit betekent voor jou persoonlijk en hoe je het in jouw praktijk kan toepassen.
  • Tijdens de tweede bijeenkomst wordt teruggekomen op de ervaringen en geoefend met het voeren van het ‘andere’ gesprek.
  • De derde bijeenkomst; Verkenning wat een ieder nodig heeft om de werkwijze in de eigen dagelijkse praktijk te borgen.

Contact:

Transmuraal Netwerk, secretariaat, info@transmuraalnetwerk.nl, 06-48133312

Documenten downloaden:

Succesvolle samenwerking

Alzheimer Nederland luidt de noodklok

Plaatsingsdatum: donderdag 2 december 2021
Thema: Nieuws / Dementie

Nieuws

Aansprekende praktijkvoorbeelden, tips, tools en handvatten

Plaatsingsdatum: dinsdag 18 januari 2022
Thema: Nieuws / Dementie
Deel