Waar zoekt u informatie over?
Volg & Deel
Volg & Deel
HomeNieuwsAlle berichten

Agenda

Nieuws

Landelijk en regionaal rapport dementiemonitor 2020 is verschenen

Datum: dinsdag 5 januari 2021

Mantelzorgers zijn onmisbaar in de zorg voor mensen met dementie. Het is daarom belangrijk om te weten wat er leeft onder mantelzorgers. Zo kunnen we beter opkomen voor hun belangen en voor de belangen van de mensen waar zij voor zorgen. Wat vindt u als mantelzorger belangrijk? Hoe ervaart u de zorg voor uw naaste? Deze en meer vragen zijn gesteld in de Dementiemonitor Mantelzorg.

De Dementiemonitor Mantelzorg is het grote landelijke onderzoek onder mantelzorgers van mensen met dementie. Sinds 2007 wordt het iedere twee jaar uitgevoerd door het Nivel in samenwerking met Alzheimer Nederland. Met de resultaten van dit onderzoek wordt er aandacht gevraagd voor de problematiek en behoeften van mensen met dementie en hun mantelzorgers. Ook helpen de resultaten om advies te geven over de verbetering van regionale dementiezorg. 

Resultaten
Uit de Dementiemonitor Mantelzorg blijkt onder andere dat mantelzorgers van mensen met dementie zich zwaar belast voelen door de hoeveelheid zorg die zij geven. Gemiddeld is hun aantal uren zorg vergelijkbaar met een fulltime baan. De uitkomsten zijn te lezen in het landelijk rapport en bijhorende infographic 1 en 2. De uitkomsten voor de regio Midden-Holland zijn te lezen in het regio rapport en de bijhorende infographic.

Deel