Waar zoekt u informatie over?
Volg & Deel
Volg & Deel
HomeNieuwsAlle berichten

Agenda

Nieuws

Twee NAH-scholingen in één week

Datum: dinsdag 23 maart 2021

Rianne van Leeuwen, verpleegkundig specialist CVA/NAH, gaf maandag 15 maart de eerste digitale scholing over NAH. Zij deed dit samen met ervaringsdeskundige Ad van Dongen van Hersenletsel.nl. 11 medewerkers van zorgorganisaties en gemeenten volgden de scholing. De trainers bespraken hoe het brein werkt, wat NAH inhoudt en hoe het ontstaat, wat gevolgen zijn en hoe zij hiermee om kunnen gaan (begeleidingsadviezen). De ervaringsoefeningen en ervaringsverhalen maken dat de informatie beter wordt onthouden. Daarnaast inspireert het de deelnemers om de begeleidingsadviezen in de praktijk te brengen.

Een dag later was Ad van Dongen, nu in zijn rol als trainer vanuit MEE2, weer actief. Deze keer in Zuidplas, samen met ervaringsdeskundige Marianne Craenen. Ongeveer 15 medewerkers van Sociaal team Zuidplas volgden de scholing.

De scholing wordt 1-2 keer per jaar georganiseerd en op vraag vaker. Iedereen kan een dergelijke scholing volgen. Tegen een relatief kleine vergoeding wordt de scholing voor elke organisatie op maat gemaakt. Neem bij interesse contact op via laura.van.werven@ghz.nl.

 

Deel