Waar zoekt u informatie over?
Volg & Deel
Volg & Deel
HomeThema'sCoronaCorona

Agenda

Nieuws

Regionaal vangnet Corona nazorg

Regionaal vangnet Corona nazorg
Mensen die Corona hebben doorgemaakt en hun naasten kunnen specifieke problematiek ontwikkelen. Het Transmuraal Netwerk pakt de regie op, om kennis en ervaring te bundelen en dit in de regio toegankelijk te maken voor alle zorgverleners en ondersteuners. Lees meer.

Factsheet Nazorg Corona

De projectgroep Regionale Samenwerking Nazorg Corona heeft een factsheet ontwikkeld, dat overzicht geeft, voor publiek en een uitbreiding voor zorgverleners en ondersteuners.

U vindt de factsheets bij documenten op deze website.

Terugkijken themabijeenkomsten

Hier vindt u de linkjes naar de opnames van de themabijeenkomsten over regionale samenwerking Nazorg Corona.

De invloed van voeding op het fysiek herstel en oog voor en hulp bij Mentale verwerking

Terugkomen op het oude gewicht, is een kunst op zich. Vraag is dan; en zijn spierkracht en botmassa daarmee ook terug op het oude niveau? Meestal niet. Willy Verstegen, dietiste bij GoudenHart en lid van de projectgroep deelt haar kennis.

COVID-19 doet ook een aanslag op het mentale. Weet jij deze problematiek te herkennen of te achterhalen?
Psycholoog Sanne Pelser (Basalt) geeft ons inzicht.

Omgaan met lichamelijk en cognitief ongemak en terugkeer naar werk

De rol van de ergotherapeut bij de nazorg van corona is heel belangrijk. Zowel voor fysiek herstel als voor de omgang met cognitieve problematiek. De ergotherapeut speelt daarom ook een belangrijke rol bij de terugkeer naar werk.

De volgende stap is de bedrijfsarts. Wat kan men verwachten van een re-integratie traject na COVID-19.

De meerwaarde van multidisciplinair werken

Corona problematiek heeft invloed op fysiek-, metaal-, cognitief-, sociaal- en geestelijk welbevinden. Het is belangrijk, dat de cliënt op al deze domeinen de juiste aandacht krijgt. Vaak is het zinvol diverse behandeltrajecten tegelijk te laten verlopen. Tijdens deze bijeenkomst word je geïnformeerd door een revalidatiearts, (long)fysiotherapeut, diëtist, logopedist, geestelijk verzorger, ergotherapeut, huisarts en een verpleegkundige van de nazorgpoli. Wat is ieders rol in de nazorg en waar zien zij andere disciplines als waardevolle medebehandelaars.

En verder in Midden-Holland

Twee handleidingen voor ‘Afscheid nemen in buitengewone situaties’
Een geestelijk verzorger uit onze pool heeft samen met een Bredaase collega een handleiding ontwikkeld om de zorgverlender te helpen een stervende te begeleiden bij het afscheid nemen van het leven als er geen naaste of geestelijk verzorger bij is. Een tweede handleiding is er voor de naasten die niet aanwezig kunnen zijn.
Lees meer

Geestelijke verzorging Thuis
Geestelijke verzorging in de eerste lijn is nu mogelijk. In Midden-Holland is een pool met geestelijk verzorgers gestart. Ten tijde van het Corona virus is het mogelijk telefonische consulten of middels videobellen gesprekken aan te gaan.
Lees meer

Palliaweb
Vrijwel dagelijks is er nieuwe informatie beschikbaar op Palliaweb.nl over Covid-19 en palliatieve zorg.
Lees meer

Onlangs geplaatst 7 korte basistrainingen van 12 minuten elk. De serie is gemaakt voor artsen en verpleegkundigen in het ziekenhuis, maar is ook bruikbaar voor zorgprofessionals in het verpleeghuis, hospice en thuis.

Contact

 

Ineke Weverling
06-12110741/ 0182 505280
ineke.weverling@ghz.nl

Palliaweb

Ook veel informatie is beschikbaar op Palliaweb.nl over Covid-19 en palliatieve zorg.
 

Deel