Waar zoekt u informatie over?
Volg & Deel
Volg & Deel
HomeThema'sCoronaCorona

Agenda

Nieuws

Regionaal vangnet Corona nazorg

Regionaal vangnet Corona nazorg
Mensen die Corona hebben doorgemaakt en hun naasten kunnen specifieke problematiek ontwikkelen. Het Transmuraal Netwerk pakt de regie op, om kennis en ervaring te bundelen en dit in de regio toegankelijk te maken voor alle zorgverleners en ondersteuners. Lees meer.

Regionaal TransferPunt COVID-19 Midden-Holland

Regionaal TransferPunt COVID-19 Midden-Holland
De plaatsing van COVID patiënten vindt nu, anders dan tijdens de eerste golf, bovenregionaal (in de gehele veiligheidsregio) plaats. De transferverpleegkundigen van ZorgBrug hebben via Point inzicht in de beschikbare beddencapaciteit van de COVID plekken. Zij kijken niet enkel naar bedden in onze sub-regio, maar ook naar bedden in de andere sub-regio’s. De keerzijde is dat andere transferpunten ook aanspraak kunnen maken op de bedden in onze regio.

Regio telefoonnummers

  • Regionaal Transferpunt   0182-505319  ma tot vr van 9.00 tot 17.00 uur
  • COVID-Thuiszorgteam     06 18210435 (als eigen thuiszorg team niet kan leveren)

(Alleen na 17.00 uur en in weekeinden kan het crisisnummer gebeld worden 0182-302436)

Nood ACP
In de huidige crisistijd is het goed als  wensen en grenzen vastgelegd zijn. Helaas blijkt dat vaak nog niet het geval. Nodig mensen uit om hierover na te denken, ter voorkoming van onnodige toestroom van kwetsbare ouderen, die helemaal niet meer ingestuurd willen worden.
Lees meer

Twee handleidingen voor ‘Afscheid nemen in buitengewone situaties’
Een geestelijk verzorger uit onze pool heeft samen met een Bredaase collega een handleiding ontwikkeld om de zorgverlender te helpen een stervende te begeleiden bij het afscheid nemen van het leven als er geen naaste of geestelijk verzorger bij is. Een tweede handleiding is er voor de naasten die niet aanwezig kunnen zijn.
Lees meer

Geestelijke verzorging Thuis
Geestelijke verzorging in de eerste lijn is nu mogelijk. In Midden-Holland is een pool met geestelijk verzorgers gestart. Ten tijde van het Corona virus is het mogelijk telefonische consulten of middels videobellen gesprekken aan te gaan.
Lees meer

Zorgverlening TANDEM gedurende corona-crisis
Lees meer

Mantelzorg tijdens corona
Lees meer

Palliaweb
Vrijwel dagelijks is er nieuwe informatie beschikbaar op Palliaweb.nl over Covid-19 en palliatieve zorg.
Lees meer

Onlangs geplaatst 7 korte basistrainingen van 12 minuten elk. De serie is gemaakt voor artsen en verpleegkundigen in het ziekenhuis, maar is ook bruikbaar voor zorgprofessionals in het verpleeghuis, hospice en thuis.

Contact

 

Ineke Weverling
0182 505280/ 505534
ineke.weverling@ghz.nl

Palliaweb

Vrijwel dagelijks is er nieuwe informatie beschikbaar op Palliaweb.nl over Covid-19 en palliatieve zorg.
 

Deel