Waar zoekt u informatie over?
Volg & Deel
Volg & Deel

Zorgstandaard dementie 2020

De Zorgstandaard Dementie 2020 is een herziening van de zorgstandaard dementie uit 2013. De standaard is bedoeld voor professionals en beschrijft vanuit het perspectief van de personen met dementie en hun mantelzorgers wat goede dementiezorg en ondersteuning is. Uitgangspunt is dat de zorg op de juiste plek, op het juiste moment, door de juiste persoon, doelmatig en in goede samenhang wordt verleend.

De zorgstandaard is uitgewerkt in 25 aanbevelingen voor goede dementiezorg en voorzien van 12 kwaliteitsindicatoren voor de structuur, het proces en de uitkomsten van goede dementie zorg. De indicatoren zijn bedoeld als instrument om de dementiezorg te verbeteren.

Op de website van Dementiezorg voor Elkaar (DvE) is per fase van dementie een kennisdossier opgenomen met handvatten voor uitleg en implementatie van de zorgstandaard dementie.

Van de zorgstandaard dementie is ook een publieksversie ontwikkeld. De publieksversie is een samenvatting van de zorgstandaard dementie en is bedoeld voor hulpverleners, mensen met dementie en mantelzorgers. In de publieksversie, die gemaakt is door Alzheimer Nederland, kan men lezen wat ze mogen verwachten van de zorgprofessionals en wat men ook zelf kan doen. De zorgstandaard is samengevat in 10 voorwaarden voor goede dementiezorg.

Contact

 

 

 

 

Jacqueline Blom
0182-505534
jacqueline.blom@ghz.nl

 

Deel