Waar zoekt u informatie over?
Volg & Deel
Volg & Deel

Nieuws

'Mag ik even uw aandacht?!'

Datum: woensdag 16 november 2016

Meer dan 130 deelnemers bezochten 15 november het symposium 'Mag ik even uw aandacht?!' met als thema 'Concentratie en Geheugen'.

Nadat avondvoorzitter Astrid van der Sanden (geriater Groene Hart Ziekenhuis) iedereen welkom heette en de avond inleidde, besprak Janneke Schuuring (neuroloog Groene Hart Ziekenhuis) factoren die een rol kunnen spelen bij achteruitgang van het geheugen.

Vervolgens gaf Dino Muslimovic (neuropsycholoog Groene Hart Ziekenhuis) een inkijkje in het NPO (neuropsychologisch onderzoek) en onderzocht hij het geheugen van de zaal tijdens een grappige test.

Een praktisch hulpmiddel voor het signaleren van aandacht- en geheugenproblematiek werd besproken door Merel van Zoelen (gedragsdeskundige Gemiva-SVG Groep).

Na de pauze, waarin iedereen elkaar leerde kennen tijdens een speeddate, begonnen de workshops die deze keer allemaal werden verzorgd door professionals uit de regio.

* De presentaties van deze bijeenkomst zijn terug te lezen onder het kopje 'Activiteiten' (onder het thema 'CVA'). Ook is daar de beslisboom 'Aandacht en geheugen' te vinden.

Contact

Laura van Werven
0182-505534
laura.van.werven@ghz.nl

Deel