Waar zoekt u informatie over?
Volg & Deel
Volg & Deel

Nieuws

Symposium Samenwerken aan Infectiepreventie en Wondzorg opnieuw groot succes!

Datum: maandag 6 mei 2019
Symposium Samenwerken aan Infectiepreventie en Wondzorg opnieuw groot succes!

Maar liefst 250 geïnteresseerden meldden zich op 2 april voor het jaarlijkse symposium Wondzorg en Infectiepreventie, dat deze keer plaatsvond bij Dekker Zoetermeer. Met een groot aantal lezingen en workshops werden zij bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen op beide gebieden. Op de informatiemarkt maakten zij kennis met verschillende nieuwe producten.

Het was de vijfde keer dat de commissie met vertegenwoordigers van o.a. het Wondcentrum en de afdeling Infectiepreventie van het Alrijn Zorggroep en het Groene Hart Ziekenhuis dit symposium organiseerde. Sinds twee jaar werken zij hierin samen met het bureau Transmuraal Netwerk, die het symposium namens het Groene Hart Ziekenhuis mee-organiseert.

Vaatchirurgen Boudewijn Borger van der Burg en Peter Schlejen heetten de deelnemende verpleegkundigen, huisartsen, deskundigen infectiepreventie en andere zorgmedewerkers van harte welkom. Het symposium werd geopend door voorzitter raad van bestuur Yvonne Wilders van Alrijne Zorggroep, en lid raad van bestuur Jim Kemper van het Groene Hart Ziekenhuis.

Vervolgens konden de deelnemers deelnemen aan verschillende lezingen en workshops. De commissieleden, sprekers en deelnemende bedrijven wisten hun enthousiasme goed over te brengen. Bij infectiepreventie kwamen onder meer BRMO, MRSA, professionele schoonmaak en het stimuleren van positief gedrag aan bod. Bij het thema wondzorg stond met name de pijnbestrijding centraal. Hier gaven onder andere een revalidatiearts, anesthesioloog en neuroloog hun visie op pijnbestrijding. De laatste spreker, prof.dr. Hans Jeekel, hield een gloedvol en muzikaal ondersteund betoog over muziek als behandeling tegen pijn: ‘Muziek een nieuwe behandeling voor pijn, angst en stress perioperatief’. 

 

 

Contact

 

Jacqueline Blom
0182 505498/ 505534
jacqueline.blom@ghz.nl

 

Deel